در عین جوانی هم تحصیلات عالیه دانشگاهی داشت هم علوم حوزوی را خوب فرا گرفته بود و با زبانهای انگلیسی و عربی و فرانسه نیز آشنایی داشت. او در دوران قبل از انقلاب با برپایی جلساتی از دنیای تشیع برای جوانان میگفت و آنها را به حمایت از نهضت عاشورایی امام خمینی ترغیب میکرد. از او دو کتاب به نامهای «مصدق از حمایت تا خیانت» و «خلافت دایمی» و بیش از ۴۰۰ نوار سخنرانی با موضوعات سیاسی و مذهبی برجای مانده است.
وقتی انقلاب به پیروزی رسید و حزب جمهوری اسلامی تأسیس شد، او با شناختی که از رهبران حزب داشت به آن علاقهمند شد و به عضویت آن درآمد. او همواره تلاش میکرد تا فاصله بین دانشگاه و حوزه را کم کند و وحدت میان آنها تسریع بخشد. او از اساتید حوزه و روحانیون اندیشمند و متفکری چون آیتالله مکارم شیرازی، آیتالله خزعی و شهید هاشمینژاد دعوت کرد تا به دانشگاه بروند و کوشید فاصله بین دو قشر بزرگ دانشگاهی و حوزوی را البته با همفکری شهید مفتح به حداقل برساند. او به دعوت چند تن از علمای طراز اول مشهد برای شرکت در انتخابات دوره اول مجلس نامزد شد و با رای مردم مشهد به مجلس راه یافت.
شهید رمز سرفرازی ملت ایران را ایثار و از خود گذشتگی میدانست و میگفت: صدام به ایران حمله کرد و با برآوردی که از نیروهای ایران، تعداد توپها و تانکها و تجهیزات نظامی داشت، تصور میکرد چهار یا پنج روزه میتواند به آن مقصودی که میخواهد برسد. اما عملاً دیدیم که تا امروز نزدیک به دو ماه و چند روز از مقاومت دلیرانه نیروهای مسلمان ایران گذشته است و هر روز برای او روشنتر میگردد که کارش بسیار اشتباه بوده است.