X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 17 مرداد 1394
در آستانه بحران جنسی قرار داریم

  در آستانه بحران جنسی قرار داریم

نشست آزاد اندیشی تربیت جنسی در ایران با اکران مستند «یک پیشنهاد ساده» در یادمان شهدای هفتم تیر (سرچشمه) برگزار شد.

امتیاز: Article Rating

به گزارش روابط عمومی سرچشمه در این نشست که با حضور دكتر سیدعلی آذین عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ، دکتر عفت السادات مرقاتی خویی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر مرادیان روانشناس برگزار شد، همچنین رونمایی و اکران مستند «یک پیشنهاد ساده» ساخته یاسر عرب و تهیه کنندگی سید سلیم غفوری نیز انجام شد.

 

نشست های حل بحران جنسی باید مستمر باشد

در این نشست، یاسر عرب، مستندساز و سازنده برنامه مستند یک پیشنهاد ساده، از سکوت مسئولان درباره مسائل و مشکلات تربیت جنسی در کشورمان انتقاد کرد و گفت: معمولا در وهله اول از ساخت چنین مستندهایی استقبال کرده و مستندساز را مورد تشویق قرار می‌دهند، اما به مرور زمان امکان دارد افرادی بدون داشتن اطلاعات و نظرات کارشناسی درباره زیست جنسی در کشور، به انتقاد و بیان نظراتی بپردازند و این مسئله، آسیبی برای گسترش چنین مستندهایی و حل مشکلات موجود در جامعه محسوب می شود.

وی تصریح کرد: این نوع نشست‌ها باید استمرار داشته باشد تا بتوان امیدوار بود که مشکلات در زمینه تربیت جنسی و حل بحران ها در این زمینه حل می‌شود.

 

آموزش های جنسی باید متناسب با سن افراد انجام شود

در ادامه این نشست دكتر سیدعلی آذین، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و دارای گواهینامه تخصصی طب جنسی و سایکوسکسولوژی از بورد اروپایی طب جنسی و فدراسیون اروپایی سکسولوژی، ضمن تقدیر و تشویق مستندسازان اجتماعی به پرداختن به مسائل این چنینی اظهار داشت: آموزش‌های جنسی مناسب هر سنی باید انجام بگیرد در حالی كه ما از این آموزش‌ها غفلت می‌كنیم و متاسفانه سیستم آموزش و پرورش بسته ما اجازه نمی‌دهد كودكان، نوجوانان و جوانان متناسب با سنشان با این مسائل مواجه شوند.

این پزشک متخصص اجتماعی همچنین بر لزوم قرار گرفتن موضوع سلامت جنسی در قالب مراقبتهای اولیه بهداشتی تاکید کرده و گفت: شرایط فعلی تعداد بسیار كمی كلینیك سلامت جنسی در كشورمان وجود دارد كه جوابگوی جمعیت كشورمان نیست و نیاز به مراكز تخصصی داریم كه مردم بتوانند با هزینه‌های كم به آنها مراجعه كرده و پاسخ مناسب سوالات و مشكلات خود را دریافت كنند.

دکتر آذین در پاسخ به سوالی مبنی بر رسیدن به بحران جنسی در کشور، اظهار داشت: شرایط بحران به شرایطی گفته می‌شود که مشکلی در منطقه‌ای وجود داشته باشد اما امکانات کافی برای مرتفع کردن آن وجود نداشته باشد. در جامعه ما دیده می شود که روز به روز در رفتارها و محیط اجتماعی و نوع آسیب‌هایی كه رخ می دهد با تغییر مواجه هستیم. در شرایطی كه این اندازه تحولات سریع صورت می‌گیرد و ما برنامه‌ریزی نداریم، با خوشبینانه‌ترین حالت هم كه به شرایط موجود نگاه كنیم می‌بینیم به سمت بحران پیش می‌رویم.

وی افزود: از آنجایی که آمار دقیقی از مشکلات جنسی در کشور در دست نداریم نمی‌توان قضاوت کرد که در شرایط بحران قرار گرفته‌ایم یا خیر. اما مشخص است که از لحاظ برنامه‌ریزی،  تصمیم‌گیری، مداخله به موقع و ارزیابی تصمیم‌ها دچار بحران هستیم كه این موارد ما را به سمت بحران جنسی پیش می‌برد.

 

تربیت جنسی نیاز اصلی جامعه ماست

دکتر عفت السادات مرقاتی خویی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص رفتارشناسی جنسی، یکی دیگر از کارشناسان این نشست بود که با اظهار خرسندی از اكران فیلمی با این موضوع در كشورمان، به لزوم تربیت جنسی از دوران كودكی اشاره كرد و اظهار داشت: تربیت صحیح جنسی یکی از نیازهای اصلی جوانان ماست که باعث بروز آسیب‌ها و مشکلات بسیاری برای آنها شده است. اگر بپذیریم مغز، ارگانی است كه به فرد دستور می‌دهد چه كار بكند و چه كار نكند و به افراد این قدرت را بدهیم كه نسبت به خودشان شناخت پیدا كنند، می‌توانند هیجان‌ها، عواطف و احساساتشان را كنترل كنند و به دلیل هیجانی شدن در یك شرایط خاص، كنترل رفتار خودشان را از دست نداده و رفتار پرخطر جنسی انجام ندهند.

وی افزود: مرکز اصلی تحریکات جنسی مغز است و باید از طریق تربیت صحیح جامعه را برای کنترل نیازهای این چنینی آماده کنیم.

دکتر خویی همچنین با تاكید بر این كه فرهنگ تربیت جنسی نداریم، تصریح کرد: در این مستند هم مدام از جوانان می‌شنیدیم كه نمی‌دانیم باید با این نیاز چه كنیم. این در حالی است كه اگر این افراد به شناخت درستی از خودشان دست پیدا كنند، نه لزومی به ازدواج زود هنگام است و نه لزومی به وارد شدن در عرصه‌های خطرناك رفتاری، بلكه می‌توانند محرك‌ها را بشناسند، از آنها دوری كنند و سلامت جنسی داشته باشند.

 

مهارت های تصمیم گیری و جرأت ورزی به کوکان آموزش بدهیم

کارشناس دیگر نشست آزاد اندیشی "تربیت جنسی در ایران" دکتر مرادیان بود که طی سخنانی بر لزوم آموزش صحیح و توجه به شناخت و باورها اشاره کرد و گفت: در آموزش برای تربیت جنسی، باید به باورهای فرد هم توجه شود. چون انسان فقط از شناخت تشكیل نشده و نباید هیجان‌ها و احساسات را فراموش كرد. هنگامی كه با اغلب افراد درباره روابط جنسی حرف می‌زنیم فارغ از این كه شناخت، اطلاعات و تجربه داشته باشند یا نه، نوعی احساس اضطراب در آنها به وجود می‌آید بنابراین نمی‌توان گفت اگر شناخت وجود داشته باشد همه مشكلات حل می‌شود.

دکتر مرادیان با اشاره به مباحث مطرح شده در این مستند درباره آموزش ندادن نقاط حساس بدن به كودكان گفت: نه تنها نقاط حساس بدن به كودكان آموزش داده نمی‌شود بلكه آنها حتی با مباحثی مانند حریم خصوصی و مراقبت از خود نیز آشنا نمی‌شوند.

وی در پایان بر لزوم آموزش مهارت‌هایی مانند مهارت نه گفتن، جرأت ورزی و مهارت‌های تصمیم گیری به كودكان تاکید کرد و افزود: باید به فرزندان خود آموزش بدهیم که انسان سالم كسی است كه در مواقع لزوم می‌تواند به جای احساس اضطراب، احساس خشم داشته باشد و بتواند از خودش دفاع كند.


اشتراک گذاری
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
جستجو
تگ اخبار
تگ اخبار