گرامیداشت روز دانشجو در سرچشمه
امتیاز:
روز دوشنبه 18 آذر، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی میزبان جمعی از دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی سازمان تبلیغات اسلامی بود. در این مراسم که به مناسبت 16 آذر ـ روز دانشجو ـ برگزار شده بود، اسماعیل بشری استاد دانشگاه برای حاضران سخنرانی کرد. وی با اشاره به وقایع و حوادثی که به جنبش دانشجویی 16 آذر منجر شد، گفت: در15 بهمن 1313 کلنگ تاسیس نخستین دانشگاه ایران زده شد و آن روز روز تاسیس دانشگاه تهران نام گرفت و از آن تاریخ به بعد همواره 15 بهمن 57 روز بزرگداشت دانشگاه بود. از زمان تاسیس دانشگاه تهران تا خروج پهلوی اول از ایران در عرصههای مختلف، نارضایتی سیاسی و اجتماعی جاری بود؛ اما دانشجویان نمیتوانستند در عرصه دانشگاه حرکت خاص و نمایانی از خود نشان دهند؛ اگر چه همان موقع هم تعداد زیادی از دانشگاهیان، اعم از استاد و دانشجو، در زندانهای رضا شاه بودند. بعد از خروج رضاخان و گروه متفقین از ایران و اشغال ایران توسط قوای بیگانه، اگر چه حضور نیروهای بیگانه خوشایند نبود ولی عرصه برای فعالیت های مختلف سیاسی تا حدود زیادی آزاد شد و در نتیجه حرکتهای دانشجویی نیز از این زمان شکل گرفت و این حرکتها و فعالیتها در زمان نهضت ملی شدن نفت ایران به اوج خود رسید؛ بهطوری که دانشجویان همپای اکثریت مردم ایران در تلاش بودند تا دولت ملی را در رسیدن به اهداف خود که ملی شدن نفت و خارج کردن آن از دست استعمار بود یاری رسانند؛ ولی متاسفانه بعد از کودتای 28 مرداد دوباره اوضاع کشور به زمان رضاخان برگشت. ولی به هر حال دانشجویان تمام تلاش خود را میکردند و این عرصه ادامه داشت. هنوز چندماهی از کودتای 28 مرداد 1332 نگذشته بود که از یک طرف زمزمه برقراری ارتباط با بریتانیا که زمان دکتر مصدق قطع شده بود دوباره به گوش مردم رسید و از طرفی دیگر، یکی از یاران پهلوی دوم که در سرنگونی دولت مصدق نقش داشت راهی ایران بود. چند روز قبل از این واقعه، دانشجویان دانشگاه تهران حرکتهایی را از خود نشان دادند که در نتیجه حکومت نظامی تهران مجبور شد تعدادی سرباز در دانشگاه مستقر کند. از طرفی، نیکسون(رییس جمهور آمریکا) نیز قرار بود 17 آذر وارد تهران شود. در 16 آذر جو امنیتی شدیدی در دانشگاه تهران شکل گرفت و این اعتراضات گسترده شد و 3 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران به شهادت رسیدند. بعدها جناحهای سیاسی زیادی سعی داشتند که هر کدام این 3 شهید را به خودشان نسبت دهند اما آنچه مخص بود این بود که اینها دانشجویانی آرمانگرا بودند و فقط به خاطر اعتراض به برقراری ارتباط با بریتانیا و حضور ریچارد نیکسون میخواستند اعتراضات خود را نشان دهند که به شهادت رسیدند و امروز به همین مناسبت است که روز 16 آذر روز را گرامی میداریم.
این استاد دانشگاه، در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سوال که «چرا همیشه دانشگاه در راس اعتراضات است؟» گفت: از نظر من دانشجویان افرادی آرمانگرا هستند و در دانشگاه با نظریهها و تئوریهایی آشنا میشوند که به بهبود وضعیت مردم وکشور نظر دارد و در نتیجه دانشجویان به سمت آرمانخواهی پیش میروند و البته این آرمانخواهی، بعضی مواقع به چالش علیه دولتها میانجامد. البته بخش قابلتوجهی از دانشجویان نیز پس از پایان تحصیل و وارد شدن به عرصه کار و فعالیت، تا حدودی از این آرمانخواهی فاصله میگیرند که این مساله نیز تا حدود زیادی طبیعی است.
در ادامه مراسم، حجتالاسلام محمدرضا زائری، مدیر مجموعه فرهنگی سرچشمه با اشاره به فعالیتها و اهداف این مجموعه فرهنگی گفت: در کنار تمام برنامهریزیهای صورت گرفته برای این مجموعه، مرکز علمی ـ کاربردی را طراحی و تعریف کردیم و شما نیز جزئی از این خانواده محسوب میشوید.
زائری در ادامه افزود: رویکرد ما در این مجموعه فرهنگی این است که در حوزههای مختلف فرهنگ دینی و انقلابی خدمات جدید و متفاوتی را ارائه کنیم که به عنوان شاخص و نمونه، مورد استفاده و بهرهبرداری باشد؛ از مهد کودک گرفته تا مرکز علمی ـ کاربردی که هر کدام اهداف خود را دنبال میکنند.
مدیرعامل مجموعه فرهنگی سرچشمه در پایان گفت: ما معتقدیم که با تکیه بر موضوعات میانرشتهای با کاربری مشخص در این حوزه میتوانیم تعامل خود را با مراکز مشابه حفظ کنیم و تنها چیزی که ما را متمایز میکند این است که خروجی مجموعه، تا چه میزانی در صحنه اجتماع، موثر و کاربردی است.
وی ابراز امیدواری کرد که این همایش، شروعی باشد برای تعامل دوسویه دانشجویان علمی ـ کاربردی با مجموعه سرچشمه.
در پایان مراسم نیز دانشجویان و استادان برتر دانشگاه علمی کاربردی مجموعه فرهنگی سرچشمه تجلیل شدند.