X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 02 آذر 1392
نخستین همایش زنان عاشورایی برگزار شد

  نخستین همایش زنان عاشورایی برگزار شد

نخستین همایش زنان عاشورایی با هدف ترویج فرهنگ عاشورایی و با محوریت «ولایت مداری، صبر و استقامت در شرایط سخت و دعوت به جهاد توسط زنان» پنج شنبه 30 آبان در تالار همایش مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی «سرچشمه» برگزار شد.
امتیاز: Article Rating

   نخستین همایش «زنان عاشورایی» عصر پنج‌شنبه 30 آبان در سالن همایش‌های مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد.

   به گزارش روابط عمومی سرچشمه، همایش زنان عاشورایی با هدف ترویج فرهنگ عاشورایی و با محوریت «ولایت‌مداری»، «صبر و استقامت در شرایط سخت» و «دعوت به جهاد توسط زنان» با حضور جمع زیادی از بانوان برگزار شد.

  روز پنج‌شنبه، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی حال و هوای معنوی و متفاوتی داشت؛ به‌گونه‌ای که حتی اگر از برگزاری همایشی که عنوان عاشورا و عاشوراییان را بر خود دارد خبر نداشتی، احساسی به تو می‌گفت که اتفاق خوبی در حال افتادن است. راهروهای «سرچشمه» و صحن قتلگاه شهدای هفتم تیر را پشت سر می‌گذارم و به محوطه سالن همایش‌ها قدم می‌گذارم. در مسیر ورود به سالن همایش، تعدادی تابلو حجمی و نقش برجسته با محوریت زنان عاشورایی در گوشه‌ای از سالن گذاشته‌اند و 6 نقال درباره آن‌ها به مخاطبان توضیح می‌دهند.

   به سراغ «راضیه محمودی» مسوول گروه هنری «نسل حوا» می‌روم تا درباره این برنامه توضیح بدهد. وی، هدف از برگزاری چنین پروژه‌هایی را نگاهی متفاوت به واقعه عاشورا می‌داند و می‌گوید به ما وعده داده‌اند که شور و حرارت حرکت امام حسین علیه‌السلام و عاشورا در قلوب مومنین خاموش نمی‌شود بلکه هر سال پرفروغ تر می‌شود.

    سرگروه نسل حوا با بیان نقش زنان غیر بنی‌هاشمی در نهضت عاشورا می‌گوید: «زنان غیر بنی‌هاشمی نیز در جریان نهضت عاشورا شرکت داشتند که حضورشان در روز عاشورا، کربلا و قیام حسینی بسیار موثر و تعیین‌کننده بود. زنانی مانند «دره‌الصدف»، «ام وهب»، «حانیه» و همسر وهب. اینان گرچه نومسلمان بودند ولی بهترین تصمیم را در سخت‌ترین شرایط گرفتند. در یکی از تابلوهای حجمی، لانه‌ای که بالای خانه وهب تعبیه کردیم نمادی است از لانه‌ کبوتری که هنوز ساخته نشده، ویران شده است. در همه تابلوهای این همایش، نمادهایی از شهادت دیده می‌شود. شهادت صرفا شهادت در میدان معرکه نیست؛ بلکه شهادت، «حقیقی مردن» و «حقیقی زیستن» است و افقی است که این زنان به آن رسیدند. حضرت ام‌البنین  (ع) پاسدار این نهضت بود و بعد از این‌که 4 فرزند خود را تقدیم اسلام کرد به محافظت از نهضت پرداخت.

محمودی در ادامه به تقسیم‌بندی تابلوها اشاره کرد و گفت: «تابلوها به دو دسته تقسیم می‌شوند. 9عدد از این تابلوها قیاسی هستند که به ترسیم جایگاه زن در اسلام و غرب می‌پردازند. در دیدگاه غرب و فروید، زنان به عنوان ابزاری جهت تبلیغ محسوب می‌شوند؛ در حالی که پیامبر اکرم(ص) در عید غدیر برای این پیمان بزرگ حکومتی از زنان نیز بیعت و پیمان گرفت و این یعنی بالا بردن ارج زنان و احترام به حقوق زن توسط پیامبر. حقیقت اسلام حقیقتی بود که پیغمبر به شان زن در غدیر داد و این مقام زن در غدیر بود که در عاشورا نقش زنان را در عرصه‌های مختلف رقم زد.  6 تابلوی دیگر نیز زنان منتخب نهضت عاشوراست.

   از خانم محمودی خداحافظی می‌کنم و برای شنیدن حرف‌های دبیرهمایش به سراغ سمیه‌سادات لوح موسوی می‌روم. لوح موسوی با اشاره به این‌که برگزارکنندگان این همایش سعی داشتند مسیر و روزنه‌ای تازه به روی زنان باز کنند و با نگاهی متفاوت به قضیه عاشورا، آن را به تصویر بکشد، گفت: ما بر خلاقیت در اجرای همایش تاکید داشتیم و بنابراین تلاش کردیم متفاوت باشیم. می‌توانستیم مانند دیگر همایش‌ها از یک مداح و سخنران استفاده کنیم؛ اما با خلاقیتی که فارغ‌التحصیلان مدرسه عالی شهید مطهری در شیوه ارائه اطلاعات به مخاطب در دنیای جدید داشتند، این همایش، قابلیت داشت که با هر نوع مخاطبی ارتباط برقرار کند.


اشتراک گذاری
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجو
جستجو
تگ اخبار
تگ اخبار