درد دلم را با خدا می کنم
امتیاز:
انطباق هر چه بیشتر و الگو پذیری بزرگانی چون شهید بهشتی از راه و روش زندگی ائمه و بزرگان دینی قطعاً نتیجه اعتماد به هر چه بهتر بودن زندگی به شیوه و راه آن بزرگان است و این خود سبکی در زندگی این بزرگان است که با اعتماد به شیوه های زندگی که متصل به آیت وحیانی است خود را در زندگی مصون کنند. طوفانی که از تمجید و تعریف به وجود می آید نه تنها کمتر از طوفان ناشی از اهانت نیست بلکه حتی از آن هم غرق کننده تر است. اما ایشان در برابر ستایش و تمجید هم حلیم بود و خود را گم نمی کرد.
شهید بهشتی در پاسخ به تقاضای همسرش مبنی بر اینکه جواب این تهمت ها را بدهد همیشه می گفت: « من درد دلم را با خدا می کنم خدا خودش کارها را درست می کند.» همچنین می گفت: « من بایستی مانند محمد (ص) بردبار باشم. پیغمبر هم مقابل این همه توطئه، شکنجه ها و ناراحتی ها صبور بود.» در پایان همسرش را نصیحت می کرد: « تو هم مانند خدیجه (س) باید همیشه خود را آماده نگه داری . مگر خدیجه (س ) در قبال پیغمبر چه کار کرد؟ تو هم باید همان طور باشی.»
ما مخالف نظامیم، نه مخالف نظم
مدیریت و نظم آشکار ترین و یژگی شخصیت های تأثیرگذار است. در اسلام هم به این بسیار تأکید شده ، تا جایی که پس از عبادت خداوند به این امر سفارش شده است (وتقوالله ونظم امرکم) . شهید بهشتی نیز در این زمینه به عنوان یک الگو عمل می کرده است.
ایشان در تنظیم وقت برای کارها، از جمله برای ملاقات های خود با دیگران، بسیار دقیق و با انضباط بودند. ایشان با مهربانی و قاطعیت نظم را در کارهای خود مراعات و اجرا می کردند.
مقام معظم رهبری در مورد ویژگی مدیریتی ایشان می فرمایند: «شاید بتوانم بگویم همه ویژگی های یک مدیریت گروهی را ایشان داشت. نه اینکه کار جمعی، بلکه مدیریت گروهی. آن کسی می تواند یک مدیر خوب برای فعالیت های دسته جمعی باشد که خصلت های کار گروهی هم در او باشد... یعنی انسان بتواند از عقیده خودش در برابر عقیده جمع صرف نظر کند؛ یعنی تشخیص جمع را بر تشخیص خودش ارجح بداند.»
حسین شمسایی در مصاحبه ای می گوید: « هر کجا که حضور شهید بهشتی بود، در همانجا حضور (مدیریت و نظم) هم بود. این خصلت شهید بهشتی را به عنوان یک فرد استثنائی در میان روحانیون درآورده بود. همچنین محمد جواد مظفر در مصاحبه خود این چنین اظهار نظر می کند: « به جرأت می توان گفت چه در قبل از انقلاب و چه بعد از آن هیچ کس نتوانسته است در این ویژگی به پای شهید بهشتی برسد.»