به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، همزمان با ایام بزرگداشت شهدای هفتم تیر نشست خبری «سرچشمه انقلاب» ویژه بزرگداشت سالروز شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یارانش با حضور سعید گلشناس مدیر بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (یادمان شهدای هفتم تیر)، حجت الاسلام زائری مدیرعامل سابق این مجموعه، جعفر شیرعلی نیا نویسنده کتاب، حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد و جمعی از اصحاب رسانه در محل یادمان شهدای هفتم تیر برگزار شد.
گلشناس مدیرعامل مجموعه سرچشمه با اشاره به ویژهبرنامههای ایام بزرگداشت شهدای هفتم تیر گفت: پنجم تیرماه همایش«منافقین و ترور یک ملت» با حضور حجت الاسلام شهیدی رئیس بنیاد شهید و محمدجواد هاشمینژاد دبیرکل بنیاد هابیلیان و برنامه بزرگداشت شهدای هفتم تیر با حضور حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه ششم تیرماه در مجموعه سرچشمه انقلاب برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری سلسله نشستهای تبیینی با موضوعات مختلف اظهار کرد: نشست دستاوردهای انقلاب (امنیت) با حضور سردار رادان، نشست احزاب از نگاه شهید بهشتی با حضور دکتر توکلی، نشست دشمنشناسی و نفوذ با حضور حجتالاسلام محمدتقی اکبرنژاد، رئیس مؤسسه فقاهت و تمدنسازی و از مدرسان حوزه علمیه قم، نشست حقوق بشر آمریکایی و مراسم دعای ندبه با حضور نجفی قمشهای، نشست با موضوع شهیدین و شهداء با حضور سردار عقیلی، کرسی آزاد اندیشی با موضوع نسل امروز با حضور وحید یامین پور از جمله نشست هایی است که قرار است در این ایام برگزار شود.
مدیرعامل مجموعه سرچشمه از اکران تعدادی فیلم در ایام بزرگداشت شهدای هفتم تیر خبر داد و گفت: «آیت، ماجرای نیمروز، بایکوت، بادیگارد، سیانور، افطار خونی و تشریفات» از جمله فیلمهایی است که قرار است در این ایام در سالن سینمای مجموعه سرچشمه انقلاب به نمایش گذاشته شود.
وی از افتتاح نمایشگاه «سرچشمه سرخ» با حضور حجتالاسلام شهیدی خبر داد و گفت: علاوه بر این، قرار است کتابخانه تخصصی و کارگروه بهشتی پژوهی با حضور حجج اسلام پناهیان و اکبرنژاد نیز افتتاح شود.
به گفته مدیرعامل مجموعه شهدای انقلاب اسلامی، رونمایی از کتاب شهید بهشتی، سرود هفتم تیر، پوستر 31 شهید شاخص و پوستر شهدای 72 نفر از دیگر برنامه های تدارک دیده شده به شمار میرود که اختتامیه این برنامه 11 تیرماه برگزار میشود.
در این نشست، حجت الاسلام محمدرضا زارعی مدیر پیشین بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی با اشاره به کتاب زندگی و زمانه آیت الله بهشتی گفت: این کتاب اثری است که بعدها ارزش آن مشخص می شود؛ گرچه که ما اعتقاد داریم که شان شهید بهشتی بالاترین است اما در آثار موجود این اثر اهمیت بالایی دارد. کسی که این کتاب را ورق بزند از برخی اسناد داخل کتاب حیرت زده می شود.
زائری بیان داشت: سه سال پیش در مورد انجام این کتاب با شیرعلی نیا صحبت کردیم و حدود دو سال کار تالیف و پژوهش آن با جدیت آغاز شد و با افراد صاحب نظر به طور مستمر در ارتباط بودند.
وی افزود: حدود ۲۰ سال پیش آثار دی کی انگلستان را دیدم و آرزویم این بود که ماهم بتوانیم در حوزه دایرت المعارف آثار فاخری ایجاد کنیم. حالا با تلاش همکاران ما، این اتفاق برای مرحوم امام (ره)، رهبر انقلاب، مرحوم هاشمی رفسنجانی و شهید بهشتی افتاده و آثار فاخری ایجاد شده است.
شیرعلی نیا نویسنده کتاب "زندگی و زمانه شهید بهشتی" نیز گفت: این اثر پنجمین کتاب من در این سبک است و باید بگویم نتیجه یک کار تیمی است که ثمره آن می تواند شگفت زده تان کند چه از نظر محتوای تازه منتشر شده و چه از جهت شخصیت خود شهید بهشتی.
وی بیان داشت: ماه ها وقت گذاشته شد برای راستی آزمایی اسناد و صحبت ها که می تواند اکنون عمق وقایع آن زمان را برای شما ترسیم کند.
شیرعلی نیا بیان داشت: در این کتاب هم سعی کردیم مانند کتب قبلی بدون در نظر گرفتن جهت های سیاسی مطالب جمع آوری شود و آنچه شما با آن مواجه هستید از روی حقیقت است.
وی اظهار داشت: افرادی از گرایش های مختلف سیاسی و نیز خانواده وی ما را در انجام این اثر به خوبی یاری کردند. بخش های زیادی از مطالب منتشر نشده شورای انقلاب در این کتاب آمده است.
حجت الاسلام اکبر نژاد معاون بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی نیز در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: رهبر انقلاب در تعریف شهید بهشتی فرمودند که من طلبه ای، هم اندازه ایشان ندیدم. انتظاری که از نهادهای مربوطه بود این است که شهید بهشتی بعد از شهادتش به عنوان یکی از مفاخر کشور مورد اهتمام بیشتری قرار بگیرد، ایشان می توانست قرائت جدیدی از اسلامِ روز ارائه دهد.
وی ادامه داد: یک مرکز پژوهشگاهی به نام شهید بهشتی با محوریت بهشتی پژوهی به زودی تاسیس می شود، قصد این است که ما به ایشان به عنوان یک سرچشمه نگاه کنیم و سوالاتی که برای ما ایجاد شده با دیدگاه ایشان به آن پاسخ دهیم.